Om oss

Fyrverkeriskolan är en sammanslutning som verkar för att höja fyrverkerikonstens nivå i Finland. Skolan desigar shower och fyrverkeriföreställningar. Dessutom ordnar skolan utbildning i att bygga fyrverkerier och om fyrverkeriet som konstform. 

Fyrverkeriskolan:

  • Vid fyrverkeriuppdrag arbetar skolan inom bolaget Emereo Ab:s juridiska ramar, under namnet bolagets binamn Serviceservice Fyrverkeriskola. Emereo är licenserat av TUKES att fungera som professionell arrangör av fyrverkeriförställningar i Finland. Ansvarig för verksamheten är Uffe Cederqvist.
  • Skolans team innefattar ca 60 personer av vilka 12 är ansvariga fyrverkare, 3 har effektsprängarkompetens och 6 personer komponerar musik-fyrverkerier. Flera av dessa kan kallas mycket erfarna fyrverkare.  
  • Många i teamet har teknisk utbildning och en del bakgrund i teknologorkestrar. Många är frivilliga brandkårsmedlemmar. Alla i teamet, förutom studerande och pensionärer har ett dagsarbete. Fyrverkandet är en hobby, vilket inte förhindrar produktionen av professionella shower och fyrverkerier.
  • Fyrverkeriskolan samarbetar med flera andra företag som importerar effekter och fyrverkeripjäser till Europa. Skolans medlemmar fungerar även som fyrverkare för andra företag i Finland,

Kontaktinformation:

Fyrverkeriskolan AB
Slalomgränden 4
02700 Grankulla

+358 (0)50 62143
info@fyrverkeriskolan.fi

Comments are closed