Mixu och Retu bröllop

Michaela och Fredrik hade beslutat fira bröllop 7.12.1213 på Wohls gård i Kyrkslätt och önskade bjuda bröllopsgästerna på en överraskning. Mixu och Retu är båda gamla teknologer och rätt många i Fyrverkeriskolan känner dem. Det fanns tryck i luften att göra nåt speciellt.

Platsen, Wohls gård, är en historisk kronogård vid Humaljärvi norr om Kyrkslätt centrum. Den ligger ovanför en trädgård ut mot sjön, kantad av ett naturskyddsområde med rara lövträd. En idealisk plats att skjuta, men förstås gjorde vintertiden att träden var kala, inte ett grönt barr i traketn att lysa upp med bengaler. Men det kom lyckligtvis litet snö och detta skapade sin egen stämning. Ett glöggtält slogs ochså upp så att gästerna kunde hålla sig varma före showen. Brudparet hade valt som musik Kents “Utan dina andetag”  men för bröllopet valdes en mjukare version.

I detta bröllop fick brudparet turvis skjuta de inledande pjäserna. Det var ett prov på förmåga att samarbeta eftersom inget fungerade om tryckte samtidigt på avfyrningsknapparna. Det blev ett vackert fyrverkeri, som tycks påverka många starkt.

Länkar till videon:

Se videon på youtube

Klicka här för att ladda ner  (HD, tar tid)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *