Bröllop på Knipan i Ekenäs

Fyrverkeriet installeras på den utmärkta pråmen

Fyrverkeriet installeras på den utmärkta pråmen

Johanna och Christoffer firade bröllopsfest på Knipan i Ekenäs och Fyrverkeriskolan fixade ett pampigt musikfyrverkeri.  Knipan är en rätt krävande omgivning för det finns bara vatten omkring, så skolan fick bygga upp batterierna på en pråm som  Jari Jousmaa från Ekenäs kunde ställa till förfogande

 

Hej, sträck på er, det är nån som fotar oss!

Hej, sträck på er, det är nån som fotar oss!

För att fästa rörställningarnas lade vi en träram på pråmen och skruvade fast ställningarna i dem. Elektroniken lyftes upp  på ett “bord” som vi byggde upp mitt över pråmen . En god stagning av pjäserna var viktig då vattnen utanför Eknäs är rätt väl trafikerade och vi inte ville att svallvågor från en nyfiken nöjesbät skulle stjälpa lasset i sjön.

 Installationen lyckades utmärkt och pråmen parkerades på tryggt avstånd från Knipan, på tillräckligt långt avstånd från alla stränder. Det gällde varning för skogsbrand och skjutförbud till lands men det kunde undvikas genom att placera hela installationen till sjöss,

Pråmen på väg ut mot skjutplatsen bogserad av "Freddes pråm".  Mara övervakar i sin egen Buster.  Den motoriserade pråmen användes till att bära bokstavshjärtat.

Pråmen på väg ut mot skjutplatsen bogserad av “Freddes pråm”. Mara övervakar i sin egen Buster. Den motoriserade pråmen användes till att bära bokstavshjärtat.

 

 

Varje bröllop behöver minst ett brinnande hjärta

För att bära bokstavs-skylten i slutet av brölloppsfyrverkeriet hade vi fått låna en splitterny färja från Predium.  Med två  motorer visade den sig vara en effektiv bogserbåt. Själva skjutpråmen är egentligen ett underlag för en pålningsmaskin, och den var stadig, vilket i detta sammanhang var det ett stort bonus.

En underbar afton

Skymningen lägger sig utanför Knipan, Jekku armerar. 30 min till start

Skymningen lägger sig utanför Knipan, Jekku armerar. 30 min till start

Som bilderna visar var vädret utmärkt hela dagen, en lätt vind som mojnade till kvällen och natten var skön med en rentav tropisk värme. En lämplig dag för utearbete.

Brudparet hade önskat sig musiken, “Slavarnas kör” ur Verdis Nabucco; ett utmärkt val och en glädje att  komponera till. Musiken har mycket dynamik  och med  hjälp av Marko “Smarties” skapades ett rätt dramatiskt verk.  Brudparet fick skjuta några effekter med separata system i början av showen, vilket säkert höjde spänningen. Fyrverkeriet filmades av Jenny K och Gunnar G skötte ljudet. Skärgårdens FBK och Skogby FBK bevakade vattenområdet assisterade av Lappviks FBK. Showen innehöll 90 starter med 130 pjäser i 110 rör – alltå ett rätt stort bröllopsfyrverkeri.

Det var en varm lördag kväll och hela Ekenäs hade samlats på stranden för att njuta av föreställningen tillsammans med festefolket.

Här har ni en länk till videon.  (för nedladdning) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *