SS 2014 på Odensö, Ekenäs

Så hittar man på SS

Så hittar man på SS

För den oinvigde må berättas att SS betyder Teknologorkestern Humpsvakars sommarsymposium, som firas årligen hos någon inget ont anande sommarstuge-ägare, och och vars program innehåller lekar, spelningar, en klurighetsorientering kallad Humpsiad, en festmiddag och ett fyrverkeri. Förutom allt det andra.

 

Skymmningen lägger sig över faret till Ekenäs

Skymmningen lägger sig över faret till Ekenäs

Årets Humpsiad hade ett indiantema och delgivandet av årets vinnare hade integrerats i kaffe och punschdrickandet som skedde på stranden mot havet i skenet av en brasa ute på vattnet. Denna tändes ju med en brinnande indianpil. Och se, det lyckades, med litet hjälp av medicinmän och magi.

Fyrverkeriet hade designats av Banderas och Leken, och enbart balett- eller orkesterfärger var tillåtna  i fyrverkeriet. Jekku var ansvarig och den frivilliga insatsen var betydande. Mara hämtade ljudet med sub och allt. Ekenäs snarkade till trummornas takt. Man tackar.

Parlamentarisk förhandling om fyrverkerisäkerhet

Parlamentarisk förhandling om fyrverkerisäkerhet

En viktig ingrediens i SS-fyrverkerierna har i årtionden varit att Fyrverkeriskolan testar nya grejer i detta sammanhang. Det är liksom “hemmabasen” och jublet är lika stort fast alla pjäser pga felkoppling råkar gå samma gång och fyrverkeriet räcker bara 4 sekunder

I år testades brinnande pilar, tänding av marschaller och pyrogel med eltändare, och att skjuta direkt från en släpvagn som sattes att stå på “Kevins färja”.

Eftersom fyrverkeriet sköts vid faret in till Ekenäs hjälpte Skogby och Lappvik FBK till med bevakningen, och båda levererade var sitt flytetyg för brasa och fyrverkeriplattform.

Nedan hittas två länkar till filmer. Den ena är hela showen och är interssant bara för den initierade, den andra är kortare och innehåller bara fyrverkeriet.

Hela programmet

Bara fyrverkeriet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *