FM i fyrverkeri; Powerpark 2014

 

FM, Fyrverkeri

Powerpark, Alahärmä. Plats för FM i fyrverkeri

Bröderna Lillbacka har redan i några år inviterat arrangörer av fyrverkeriföreställningar att tävla vid säsongavslutningen i Powerpark   i Alahärmä om “nöjeslandets mästerskap”. Detta har  utvecklats till ett verkligt öppet FM i fyrverkeri.  I år deltog 6 tävlanden.

Fyrverkeriskolan assisterade

Fyrverkeriskolan var och hjälpte till i Skystars gäng. Martin och Gunnar från oss åkte med för att föra vår Cobra-skjututrustning att användas av Skystar. Gunnar filmade även föreställningarna. Tyvärr försvann Joho Pyros bidrag i dimman som bildades kvällen.

Suomen Pyrotekniikka vann FM i Fyrverkeri 2014

Tävlingens nivå blev rätt bra och erfarenheten som samlats från tidigare FM-tävlingar syntes. Det goda var att tävlingen var öppen; de förra FM-tävlingarna i Helsingfors var invitationstävlingar. Filmerna blev skapliga, men tyvärr är vädret i Österbotten pålitligt i början av hösten, dvs. dagen är klar men natten är stilla och dimmig. Tävlingen vanns (helt riktigt enligt min mening) av Suomen Pyrotekniikka med Joho Pyro som tvåa. Domarna måste ha stått rätt nära fyrverkeriet, för Joho Pyro som sköt sist syntes tyvärr överhuvudtaget inte alls genom dimman till vår kamera.

Filmerna är nedan.  Jag inkluderar också en Youtube-länk till en SI- film som visar byggandet.

Tulitemestarit

Pyroman

Suomen Pyrotekniikka

Suomen Ilotulitus

Skystar

(Joho)

En film om byggandet (SI)

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *