Fyrverkeri vid invigningen av K-market i Hangö

Stort fyrverkeri vid invigningen av  K-Market i Hangö

Invigning av K-hallen i Han gö

Invigning av K-hallen i Han gö

K- affären i centrum av Hangö invigningen av en ny stor K-market med pompa och ståt, och beställde ett möjligast stort fyrverkeri av Fyrverkeriskolan. Den nya K-hallen ligger helt i centrum av stan men invid en sportplan, idrottshallen och ett mindre parkområde. Läget förorsakade en del begränsningar hur stora pjäser kunde kunde användas, men detta kompenserades i designen av intensitet och genom att använda hela den bredd på skjutfältet som området medgav.

Flera hundra Hangöbor bevittnade föreställningen som handlandeparet fick köra igång genom att trycka på den Stora Startknappen ,

Stor  K-skylt som ett huvudnummer

En stor K-skylt byggd med hundratals bengal-lansetter var något beställarna speciellt ville ha.  Det blev den största skylt Fyrverkeriskolan någonsin förverkligat. Den byggdes av fyrverkeriteamet i Lappvik FBK med en häpnadsväckande precision, och det såg nog så pampigt ut när skylten tändes i slutet av showen, buren av en mobilkran högt uppe i skyn.

K-handlarna valde musiken

Fyrverkeriskolan designar musikfyrverkerier och oftast till musik som  uppdragsgivaren valt, Handlandena hade  valt “Eye of the tiger” vilket var en god, rytmisk fyrverkerimusik. Showen börjar emellertid  med  en något omarbetad Plussa-reklammusik. Tyvärr finns det inga fyrverkerieffekter i form av orange bollar, så dessa symboliseras av minor.

För att förverkliga ett projekt av denna storleksordning behövdes det många samarbetspartners. Fyrverkeriskolan tackar alla men speciellt sponsorerna, K-handlarna Mattson & Rajamäki i Hangö

Produktionen sköttes av vår man i Hangö, Anders Augustsson, och fyrverkeriet förverkligades av teamet i Lappvik FBK.  Skogby FBK bevakade.

En länk till filmen hittar du här (för nedladdning)

(att se direkt över nätet)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *