GT 15 “Den första Ålympiaden”

2015-08-05-22-38-26-gt15-04-jpg-4   2015-08-12-20-13-18-luigi-och-moosen-bompar-vilt-328

Medalöjörsämbetet presenterar

Medalöjörsämb2015-08-08-21-03-30-dsc_2833-jpg-216etet presenterar

GT dvs Gamyhlträff är ett sommarfest som pensionerade musiker, med familjer, ut Teknologorkestern Humpsvakar brukar ordna cirka vart 5:te år. Denna gång hölls träffen 7-9.8.2015 i en underbar miljö i Käringsund, Eckerö, Åland. Rätt många personer ur Fyrverkeriskolan var inblandade i arrangemangen, både med fyrverkerier och med annat.

Träffens tema var “Ålympiaden” och det betydde att festarrangemangen  följde den klassiska Olympiadstrukturen: invigning, tävlingar och avslutning. Till invigningen hörde ett dagsfyrverkeri och riggandet av metoden för hur Ålympiaelden tändes hörde till ansvaret. Efter tävlingarna ordnades en stor bankett som följdes av en avslutningsceremoni då Ålympiaelden släcktes. Efter det föjde ett synnerligen pampigt fyrverkeri!

Eftersom det hela tog plats på Åland, sköt vi inte själv utan som ansvarig fungerade Johan Holländer. Vi byggde och komponerade dock fyrverkeriet i Johans arbetsrum i Saltvik, och det var en intressant upplevelse, för hela hans lager av pjäser stod till förfogande. Resultatet syns i fyrverkeriet.

Med nedan finns en liten filmsnutt från banketten. Den kräver en förklaring: För Ålympiaden hade man samlat ihop en tung hornsektion, dvs 5 tromboner och 3 ess-basar. På videon ackompanjerar de en snapsvisa i stämmor, men sektionen klämmer i så hårt att ingen kunde sjunga, för att diafragmat bara dallrade av den öronbedövande  hornmusiken. Ett fyrverkeri av musikalisk glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *