Humpsvakar 50 fyrverkeri

Humpsvakar

Pieter Sigmund dirigerar kvällskonsert vid Humpsvakar 50 jubileumsvecka

Teknologorkestern Humpsvakar fyllde 50 år med mycken pompa och ståt.  Festen varade i en hel vecka. Huvudfesten hölls på det slutsålda Finlandia-huset i form av en huvudfest för hela publiken, en konsert och en bankett för så många som rymdes in i Finlandiahusets restaurang.  Men före banketten var det fyrverkeri.

 

En grandios huvudfest och konsert

Humpsvakar Finlandiahuset

Humpsvakar 50 år jubileum på Finalandiahuset 05.11.2011, Direktören hälsar de 1600 gästerna

Finalndiahuset. 50-års jubileum

Baletten Rumpskakar dansar i Teknologorkestern Humpsvakars 50-års show

Arbetsfördelningen mellan teknologorkester och fd. orkestermedlemmarna, dvs Gamyhlerna var att Gamyhlerna skötte allt annat utom konserten medan den aktiva orkestern fixade en konsert. Båda arrangemangen hölls hemliga för varandra, och jag kan anta att båda parterna var lika nervösa över det, kommer den andra att klara av det.  Men det blev en positiv överraskning för alla arrangörer;  huvudfesten var en upplevelse med en massa show för de 1600 deltagarna, showen var en verklig höjdare, och banketten, den  kommer ingen ihåg.

Fyrverkeri till levande orkester

Humpsvakar 50, Finlandiahuset

Retuperä WGK släcker fyrverkeriet med musik på Humpsvakar 50 festkonsert

Arrangörerna av festerna hade i ett tidigt skede beslutat att vi skulle skjuta fyrverkeri till levande orkester. Eftersom Retuändas FBK antiogs vara ppå plats avtalde vi med dem att de skulle spela. Vi riggade upp en datorskärm med en animerad taktpinne framför deras dirigent så att orkestern skulle kunna hålla takten. Allt väl, det fungerade, men eftersom Retuända stod med ryggen till ett maffigt fyrverkeri så  blev hjerrana så uppskrämda att de ändo inte kunde riktigt hålla takten.

Två brandbilar.

Men snyggt var det. Ca 1600 personer strömmade ut från Finlandiahuset för att följa showen. En släpvagn började brinna. Lågorna slog upp högt. Två st brandbilar hastar til platsen och i stället för att släcka ställer de sig upp och börjar spela. Fyrverkeriet kunde börja.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *