Ina bemärkelsedag

Det finns få bättre metoder att lägga extra krydda på ett jubileum än att ordna ett fyrverkeri för födelsedagsbarnet i hemlighet. Så också  denna gång i Karis.  Tydligen hade vännen Anttu lyckats hålla allting hemligt för kära Ina; barnen hjälpte till med arrangemangen där hemma och Fyrverkeriskolans fyrverkare arbetade diskret på gården med att ställa upp fyrverkeriet. Väderspåmannen Björn var med i fyrverkeriteamet och hans allseende öga förutspådde exakt det 30 minuters regnfria fönster som behövdes för att  skjuta fyrverkeriet.  I.o.f.s. klarar fyrverkerier regnet bra men åskådare och en hjärtbild klarar vädret sämre. Alla gästerna gick ut, Ina undrade varför nån glömt att tända gårdsbelysningen och gästerna undrade om man kommit ut för att titta på månen, som en åskådare hörs säga i filmen just före det hela börjar.

Fyrverkeriet komponerades till en boot-leg version av “Utan dina andetag”. Budgeten var begränsad men stämningen blev trots det rätt hög bland åskådarna. Ina blev rörd av uppmärksamheten, och det var ju defacto meningen.  Föreställningen hade komponerats med stor kärlek.

Tyvärr står kameran för nära för att få med allting, med det viktigaste finns med i slutet. En pjäs på högra sidan hade i misstag kopplats fel, men det vet ju bara fyrverkaren och han säger det icke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *