Nyårsfyrverkeri 2014-15 i Prästkulla

Plats för fyrverkeri Fyrverkeriskolan har skjutit nyårsfyrverkeri i många år vid Prästkulla i Tenala. Som av bilden framgår så finns det gott om utrymme på de stora åkrarna söder om gården, tillräckligt för vilka tums pjäser som helst. Detta är hade vi komponerat ett kort  och kärnfullt fyrverkeri till tonerna av Vera Lynns inspelning av den gamla krigstida schlager “We’ll meet again”.

Snygg 12″ pjäs

I musikens andra avdelning satte vi in de tyngre batteriet, då även Vera fick en kör bakom sig.  Att få tag på 8″ och 12″ pjäser i Finland visade sig svårt, inte för det att de är bannlysta i tätbygder, utan för att ingen importerar dem. Efter litet besvär skrapade vi ihop 4 st 8″ pjäser till Kyrkslätt och 3 st 8″ och en 12″ till Prästkulla. I filmen nedan spelar videokamerans lins betraktaren ett spratt, de små täta pjäserna i  slutet var de stora, men de var ju så avlägsna, tyckte kameran.  12″ bomben gick från silver till grönt till purpur. Hela himlen täcktes.

Skickligt fyrverkararbete av Lappvik FBK

Lappvik FBK hade byggt ihop det hela på förväg, och tack vare hög arbetskvalitet gick igen allting precis som det var avsett.  En entusiastisk och tacksam publik hejade på närhåll och grannar och bygdens folk följde med fyrverkeriet från avstånd. Fyrverkeriet tackar för äran att få skjuta på denna plats

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *